Ramuan Yang Menenangkan Kulit

ramuan yang menenangkan

BAHAN MENENANGKAN KULIT

Orang yang berkulit sensitif lebih senang mendapat kemerahan kulit dengan pelbagai jenis penjagaan kulit.

Walaupun pelindung matahari yang mencukupi, kulit yang sensitif akan cepat merah dengan pendedahan cahaya matahari. Anda berkemungkinan lebih sukapersekitaran yang sejuk dan cubamengelakkan aktiviti luar kerana kemerahan kulit yang sering berlaku dengan kepanasan.

Terdapatlah banyak sebab untuk kemerahan kulit seperti genetik, permukaan kulit nipis, jumlah kapilari yang lebih tinggi di dalam kulit atau sensitiviti perkelilingan menopause. Pastikan anda membuat pemeriksaan doctor untuk kulit anda.

Selain itu, penjagaan produk kulit jenis kulit sensitif berbeza. Bukan semua jenis kulit sensitif sesuai untuk bahan penjagaan kulit yang kuat seperti yang terkandung di dalam serum.

Ketahuilah bahan-bahan penjagaan kulit yang betul untuk menenangkan kulit sensitif anda.

Di sini kami mempersembahkan 3 item penjagaan kulit yang sesuai dengan kulit jenis sensitif, dengan bukti saintifik untuk keberkesanannya.

baik-untuk-kulit-hingga-jantung-ini-manfaat-evening-primrose-oil-1584513206

Bermula dengan Evening Primrose Oil atau EPO (secara ringkas).

Selain digunakan untuk penyakit wanita seperti sindrom pramenstruasi (PMS) dan untuk melegakan gejala menopause, Evening Primrose Oil (EPO) mengandungi asid lemak omega-6, bahan penting yang tidak dapat dihasilkan oleh kulit kita sendiri. Ia adalah ramuan penting untuk kulit kita. Salah satu kajian penyelidikan dari Korea tahun 2018, menunjukkan bahawa Evening Primrose Oil (EPO) boleh meningkatkan penghidratan kulit yang mengalami alergi ataupun penyakit kulit kronik. Ia juga mengurangkan kehilangan air dari permukaan kulit dan meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit.

aloe-vera

Seterusnya adalah aloe vera (terkenal sebagai lidah buaya).

Gel yang terkandung di dalam daun aloe vera kaya dengan asid organik untuk memberi kesan pelembab dan penenangan pada kulit yang merah. Ia juga mempunyai kesan anti-radang yang hebat. Ini menjadikannya sangat popular sebagai bahan penjagaan kulit dalam losyen dan toner. Tetapi penggunaannya yang paling besar adalah untuk perlindungan daripada  kerosakan sinaran, terutama kemerahan kulit yang disebabkan oleh sinaran matahari yang sangat kuat di Malaysia. Kesan kelembapan aloe vera juga telah dikaji dalam perawatan kulit kering yang berkaitan dengan pendedahan pekerjaan di mana sarung tangan yang bersapu gel aloe vera boleh meningkatkan integriti kulit, mengurangkan penampilan kedutan halus dan juga mengurangkan kemerahan.

Di sini kami menyediakan 3 item penjagaan kulit untuk menenangkan kulit sensitif, khas untuk keadaan berbeza:

1)R3 Cleanser

Cleanser gel tanpa sabun ini diformulasi dengan Evening Primrose Oil, menjadikannya starter yang sangat baik untuk rutin penjagaan kulit anda. Ia tidak mengandungi sabun yang keras (tidak ada SLES), menjadikannya lembut pada kuli.. Selain itu, ia juga mengandungiekstrak kacang soya dan avocado (alpukat) untuk anti-oksidan dan pencerahan.

r3 art

2) All Calm Moisturiser

Sekiranya anda mengalami kekeringan kulit dengan kemerahan, minyak Evening Primrose (EPO) ini akan membantu anda meningkatkan tahap kelembapan kulit untuk jangka masa panjang, sambil mengurangkan kemerahan kulit anda.

all mois art

3) Cool-Down Primer dan Hydra Recovery Gel

Untuk suntan dan kemerahan kulit yang sering berlaku semasa melancong, aloe vera adalah pilihan yang terbaik untuk melawan kemerahan kulit. Aloe vera ini terdapatnya dalam bentuk gel ringan untuk penyerapandan pemulihan kulit yang cepat.

hydra art

R3 Cleanser – 50ml

Nombor Pendaftaran R3 Cleanser NPRA: NOT200706155K

All-Calm Moisturiser

Nombor Pendaftaran NPRA Moisturizer All-Calm: NOT201007733K

Hydra Recovery Gel and Cool Down Primer – 50ml

Nombor Pendaftaran NPRA: NOT191006058K

Inilah panduan penggunaan untuk R3 Cleanser, moisturiser dan gel yang menenangkan kulit merah.

R3 Cleanser:

1. Tekan penuh sekali pada kulit basah dan urutkan cleanser perlahan-lahan pada kulit selama 2 minit

2. Bilas

Untuk All-Calm Moisturiser

Sapukan lapisan yang sangat nipis pada kulit setiap hari selepas cleanser anda

Untuk Cool-Down Primer & Hydra Recovery Gel:

Sapukan secara langsung pada kulit dan tepuk dengan lembut.

Leave a Reply

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× How can I help you?