Kepentingan Penghidratan kulit

ARTIKLE 2.1

BELLA CLINIC ULTRA HYDRATING CLEANSER

Adakah kulit anda bermasalah dengan pengelupasan halus dan selalu kering?

Kulit yang kering selalu memberikan rasa jarum menusuk. Sebab-sebab kekeringan kulit adalah:

  • udara kering sekeliling yang sejuk (faktor persekitaran)
  • penyingkiran minyak  berlebihan dengan produk penjagaan kulit anda
  • exfoliation yang terlampau kerap
  • bahan-bahan skincare yang mengandungi retinol atau benzoyl perokside (selalunya terkandung dalam krim anti-jerawat

Pemilihan bahan yang betul adalah penting untuk langkah penjagaan kulit untuk mengurangkan kekeringan kulit.

Jika anda ingin mengelakkan kekeringan kulit, dan juga mengekalkan kelembapan kulit anda selama lebih dari 48 jam, cubalah Bella Ultra Hydrating Cleanser kami – dirumus khas untuk jenis kulit yang kering.

Ultra Hydrating Cleanser ini berbentuk gel tidak mengandungi SLES sama sekali. Walau bagaimanapun, ia mengandungi sodium lauroyl sarcosinate (bukan SLES) , iaitu surfactant jenis lebih ringan untuk memastikan penyingkiran minyak yang mencukupi. Sodium lauroyl sarcosinate (bukan SLES) lebih larut, menjadikannya lembut pada kulit kita dan biasa digunakan dalam produk penjagaan kulit bayi.

Selain itu,  Ultra Hydrating Cleanser megandungi asid hyaluronik, untuk perlindungan kelembapan selama 48 jam. Ia membantu mencegahkan kehilangan air dari permukaan kulit anda dan mengekalkan kelembapan kulit agar terasa lebih lembut. Selain itu, asid hyaluronik juga mengandungi effek anti-penuaan untuk mengurangkan kedutan halus anda!

Ultra Hydrating Cleanser juga mengandungi asid sitrik (asid alfa-hidroksi), untuk menghilangkan kulit mati dan lapisan kulit bahagian luar tebal. Anda boleh merasakan kelembutan kulit dengan hyaluronic acid.

Ultra Hydrating Cleanser juga dilengkapi dengan thermal water yang mengandungi mineral semula jadi untuk keperkayaan kulit anda.

Penghad pam pada cleanser ini memberikan sejumlah cleanser berukuran syiling 20 sen dengan setiap tekanan penuh (jumlah yang cukup untuk keseluruhan liputan kulit anda). Isipadu yang dikeluarkan akan konsisten dan tepat setiap masa !

Keseimbangan antara kelembapan kulit dan minyak semulajadi kita adalah penting untuk kulti.

Penghidratan kulit yang betul adalah langkah pertama yang paling penting untuk memberi ruangan dan penyediaan kepada kulit untuk serum-serum yang berbeza.

Arahan Penggunaan:

1) Basahkan kulit dengan air suam. Tekan penuh cleanser sekali ke tapak tangan anda. Urut pada kulit selama 1 hingga 2 minit dan bilas.

ul 4

Leave a Reply

×

Powered by WhatsApp Chat

× How can I help you?